Doktor Orçun Demir
Bu bölümde Dr. Orçun Demir’in özgeçmiş bilgileri yer almaktadır.
Doktor Orçun Demir; 1989 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Trabzon’da tamamladı. 2014 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2014-2018 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamladı. Uzmanklık tezini Anoreksiya Nervoza ve Eksojen Obezite Tanılı 11-18 Yaş Arası Olgularda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Ek Tanısı ve Takıntılı Spor Yapma Davranışının İncelenmesi araştırması ile tamamladı.
Dr. Orçun Demir uzmanlık eğitimi süresince çocuk ve ergenlerde bilişsel davranışçı psikoterapi eğitimleri almaya başladı. Uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra mecburi hizmet görevini yerine getirmek üzere 2019-2021 yılları arasında Osmaniye Devlet Hastanesinde çalışmaya devam etti. 2021-2022 arası İstanbul Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesi’nde çalıştı. Uzmanlık eğitimi sonrasında bilişsel davranışçı terapiler üzerine olan eğitim sürecini tamamladı ve 3. Dalga psikoterapiler, oyun terapisi gibi alanlara ilgi duymaya başladı. Mindfulness (Farkındalık) Temelli Stres Azaltma, Farkındalık Temelli Bilişsel Terapi-MBCT, Kabul ve Kararlılık Terapisi-ACT, Metakognitif (Üstbilişsel) Terapi-MCT, Şefkat Odaklı Terapi-CFT, Şema Odaklı Psikoterapi, EMDR eğitimlerini tamamladı.
Aynı zamanda bir psikoterapist olan Dr. Orçun DEMİR, Ataşehir/İstanbul’da kendi muayenehanesinde hasta kabul etmektedir.

Çocuk Psikiyatri Doktoru Orçun Demir ile ilgili daha fazla bilgi ve randevu için sayfanın alt bölümünde yer alan bağlantılar bölümüne göz atın.
İletişim bilgilerimize ulaşmak isterseniz bağlantıya tıklayın. Böylece özgeçmiş ile ilgili sorularınızı da iletebilirsiniz.
Terapi İle Tedavisini Yürüttüğüm Ruhsal Hastalıklar
Anksiyete Bozukluğu
Depresyon ve Depresif Bozukluklar
Bu bölümde terapi sürecinde tedavisini sürdürdüğüm depresif bozukluklar yer almaktadır. İlk olarak halk arasında bunalım ya da depresyon olarak bilinen Major Depresif Bozukluk yer almaktadır. İkinci sırada uzun süreli depresyon olarak da bilinen Süregen Depresif Bozukluk; diğer adıyla Distimi. Son olarak tanı kılavuzlarına yeni eklenen Yıkıcı Duygudurum Düzenleyememe Bozukluğu yer almaktadır.
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu
Öncelikle; Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun yaş gruplarına göre farklı tedavi seçeneklerinin kullanılması gereken bir hastalık olduğunu söylemek isterim. Dikkat süreçlerinin tamamen biyolojik yapımızla bağlantılı olması tedavisinde de ilaç kullanımını gerekli kılmaktadır. Ancak dürtü denetimi ve davranış sorunu olan kişilerde ilaç tedavisine ek olarak terapi yöntemleri kullanılmaktadır. Bu nedenle terapi kararında herkesin ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır.